Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek
De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek

Nieuws en Informatie


Thema-avond voor gelovige transgenders Groningen
Op 18 mei 2016 is er in de stad Groningen een thema-avond voor gelovige transgenders en hun omgeving. Ben je gelovig en transgender, queer of questioning? Of heb je een gelovige transgender in je familie of vriendenkring? Kom dan naar deze thema-avond om je ervaringen te delen en anderen zoals jij te ontmoeten. Alle religies en geloofsrichtingen zijn welkom!

Ds. Marc ten Brink zal vertellen over zijn ervaringen met een gespreksgroep voor gelovige transgenders in Zwolle. Daarna gaan we met elkaar in gesprek: wat komen gelovige transgenders en hun omgeving in de praktijk tegen? Is er behoefte aan ondersteuning of voorlichting?

De avond begint om 19.30u. De locatie wordt nog bekendgemaakt. Opgave is verplicht via geloof@cocgd.nl.

Als het gaat over diversiteit en geloof, gaat het vaak over alleen over seksuele diversiteit. Maar als transgender kun je met hele andere vragen zitten. Hoe heeft God mij bedoeld, als man of als vrouw? Past een volledige transitie binnen mijn geloof? En wat betekent het voor je relatie met God, je partner of je familie.

De werkgroep geloof van COC Groningen & Drenthe vind het belangrijk dat ook voor deze vragen ruimte en aandacht komt binnen geloofsgemeenschappen. Daarom organiseren we deze thema-avond.Een nieuwe Ochtendkus van transgender Rhianna Gralike!


Die is nu te vinden bij NPO Spirit. Ze vertelt over hoe het geloof haar steunt en gesteund heeft, ook tijdens haar transitie.

 

Ze vecht tegen de discriminatie van transgenders en putte tijdens haar verandering van geslacht juist kracht uit haar geloof. Door haar familie wordt ze helemaal geaccepteerd, hoewel, soms wordt ze nog aangesproken als opa. Vandaag krijgen we de Ochtendkus van: Rhianna Gralike.

 

Kortom: een inspirerend, kort interview!

 

Dit is de directe link naar de uitzending: http://www.spirit24.nl/#!player/share/program:66140084/group:37200368


OBA Live LHBT-special Boeddhistische Omroep


Uitzenddatum: Dinsdag 3-11-2015 19:00 - 20:00 NPO Radio 5

(1)LGBTVlag300.jpg Een special over de LHBT gemeenschap in Nederland en ver daar- buiten.

Een uitzending over je kunnen en durven uiten, spiritualiteit, vrijheid en verhalen.Te beluisteren en bekijken via: http://www.bosrtv.nl/radio/oba-live-lhbt-special en http://www.obalive.nl/default.aspx?lIntEntityId=2723

Transgender niet welkom in kerk
Rhianna werd geboren als Richard en heeft 35 jaar dezelfde liefde. Ze wist al vanaf haar 3e jaar dat ze anders was, ze voelde zich geen Richard maar sinds een jaar of zeven heeft ze het er pas over, ze moest wel, zo kon ze niet meer verder.


Het was heel moeilijk om tegen haar vrouw te zeggen hoe ze echt was. Nu is ze 500 procent gelukkiger. Maar nu de kerk nog …


Van kardinaal Eijk kreeg ze een ijskoude douche, maar toch vindt ze nog altijd warmte in haar geloof.


Link

http://www.spirit24.nl/#!player/share/program:64974631/group:37200368TransSpirit – Transgenders, Religie, Spiritualiteit en Rituelen.

Dinsdag 28 juli 20:00 The Manor Hotel Linnaeusstraat 89 Amsterdam

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek organiseert tijdens de Amsterdam TransPride een avond voor en door religieuze en spirituele transgenders. Tijdens deze avond delen transgenders met verschillende religieuze en spirituele achtergronden hun verhaal en wordt er muziek gespeeld. Zo is er o.a. een rituelen specialist, theoloog, soefi meester, reiki meester, boeddhistische gezang en verschillende sprekers.

Informatie over de TransPride en foto's van de TransSpirit avond kunt u vinden op de website van TransAmsterdam http://transamsterdam.blogspot.nl/p/amsterdam-transpride-2015.html

Transgender in IranIn Iran is homoseksualiteit verboden. Je kunt er zelfs de doodstraf voor krijgen. Maar verrassend genoeg is het wel toegestaan om van sekse te veranderen. De overheid geeft hier zelfs subsidie voor. Zara is 2 jaar geleden begonnen met een hormoontherapie, die haar van een meisje in een man zal veranderen. En nu heet hij Amir Pasha en heeft zelfs een nieuw paspoort. Filemon Wesselink spreekt met hem over hoe het is om transgender te zijn in Iran.

 

Joods en Transgender
Dit is de bijbehorende presentatietekst: NPO Spirit


25 jaar geleden was Yiscah Smith een man die in Jeruzalem joden dichter bij hun geloof bracht in een Chabad-centrum. Nu is Yiscah vrouw en zet ze zich in voor de rechten van transgenders. Ze werd 63 jaar geleden geboren als Jeffrey Smith. Als jonge man was Jeffrey actief binnen de joodse gemeenschap, trouwde en kreeg 6 kinderen met zijn toenmalige vrouw. Maar van binnen droeg de orthodox joodse Jeffrey al die tijd een groot geheim met zich mee.


Toen Jeffrey 50 werd, besloot hij om het roer drastisch om te gooien. Hij scheidde van zijn echtgenote en begon met het vierjarige traject om vrouw te worden, waarbij ook zijn lichaam door middel van operaties dat van een vrouw werd.


In delen van Israël is men tolerant ten opzichte van homoseksuelen en transgenders. Maar binnen het orthodoxe jodendom is deze acceptatie niet vanzelfsprekend.


Yiscah is nog altijd orthodox: ze eet alleen koosjer, reist niet tijdens de Sjabbat en bidt bij de Klaagmuur. Maar dan wel in het gedeelte dat speciaal bestemd is voor vrouwen.
Regenboogstoet voor Paus


Op de Filipijnen werd zaterdag een optocht gehouden door de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender community. Met spandoeken en banners liepen ze in een kleurrijke stoet  om seksuele diversiteit promoten. Ook wilden ze steun laten zien voor het aanstaande bezoek van paus Franciscus.

 

Presentatietekst NPO Spirit:

*Op de Filipijnen werd zaterdag een optocht gehouden door de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender community. Met spandoeken en banners liepen ze in een kleurrijke stoet  om seksuele diversiteit promoten. Ook wilden ze steun laten zien voor het aanstaande bezoek van paus Franciscus.


*Quote: "I believe that the Pope welcomes us, just like the Lord Jesus Christ, because if the Lord does not love us, then why are we pretty, why are we talented?"


*80 procent van de 100 miljoen Filipino’s is katholiek. En ondanks dat de Katholieke Kerk het homohuwelijk verbiedt, is het land over het algemeen tolerant tegenover deze groep. Zo zijn verschillende bekende Filipino’s al uit de kast gekomen en sommige transgenders hebben zelfs een eigen cabaretshow. De deelnemers van de optocht roepen op tot gelijkheid.


*Quote: "Everybody deserves the right to be loved and everybody deserves the right to love."


*Het bezoek van de paus aan de Filipijnen zal plaatsvinden in januari.


Trans Ontbijt en de Gay Pride KerkdienstTransman Per Vermaas wil graag de naam op zijn doopakte wijzigen, maar dit is nog niet mogelijk in Nederland. In dit item doet Per een dringend verzoek om dit te realiseren.

Transgender op de priesterstoelIn de National Cathedral in Washington heeft voor het eerst een openlijke transgender priester de dienst geleid. Cameron Partridge ging tien jaar geleden nog door het leven ging als vrouw. Nu nam hij trots plaats achter de spreekbank tijdens de Gay Pride.

Transgender zoekt kerkSasha Wortel is vandaag de dag een vrouw, maar werd geboren als jongen. Haar mede gelovigen bij de Jehova’s getuigen accepteerden dit niet. Inmiddels is ze haar eigen weg gegaan maar is ze nog steeds een diepgelovige christen.

17:09 - 29/12/2014


Description:
The workgroup transgender, religion, philosophy of life and ethics is a network for religious, spiritual transgenders. The goal of the workgroup transgender, religion, philosophy of life and ethics is to build a bridge between religious transgenders, transsexuals of all faith and the different religions around the world.

Recent Entries:
- De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek
- Nieuws en Informatie
- Uitleg Transgender, Genderdiversiteit - Do and Don'ts
- Onderzoek Transgenders en Religie
- The workgroup transgender, religion, philosophy of life and ethics
- TransAction - A Transgender Curriculum For Churches and Religious Institutions
- The LGBT Religious Archives Network (LGBT-RAN)
- Call Me Malcolm - Film - Pastoral Interview
- Transseksualiteit en Islam
- Transseksualiteit en Klassieke Oudheid?


Links:
* LinkedIn
* Facebook
* Wordpress
* Youtube
* Blogspot
* Twitter
* Een steun in de rug - Onderzoek Transgender en Religie
* Transgender Religion Global Network - Transgender Friendly Religious Alliance
* International Network for Transgenders with a Jewish Background
* International Transgender Buddhist Sangha
* Transgender Networks
* The LGBT Religious Archives Network
* Religious and Spiritual Transgenders
* Transgender Organisaties
* Transgender Woordenlijst
* LGBT (Lesbo, Gay, Bi, Transgender) Religieuze Organisaties en Netwerken
* Transgenders en de kerk, een debat met religieuze transgenders
* Theologie-studenten in gesprek met transgenders
* Facebook Transgender en Religie Groepen
* Voorlichtingsfolder Transgender Discriminatie
* Wikipedia Transseksualiteit
* LGBTQ Amsterdam
* TransAmsterdam
* Regenboog Hulp
* Transgender and Religion
* Film - Call Me Malcolm
* Shambhala Meditatie Centrum Rainbow Groep
COC Groningen - Geloof